Demanders Verktygsfabrik i Virserum är välkänd inom Svensk verkstadsindustri och har sedan starten tillverkat maskintillbehör så som skruvstycken, borrslipmaskiner, rundmatningsbord och fräsbord. Idag sker största delen av produktionen till legokunder. Demanders producerar legodetaljer av alla de slag samt utför monteringsuppdrag. Wahlfred Johansson startade Demanders Verktygsfabrik AB i mitten av 40-talet och företaget drivs och ägs sedan 2005 av Johan Persson.

Demanders har i dagarna beställt en DMG MORI DMC 850 V med styrsystem Heidenhain TNC 640. Det bakomliggande valet var den stabila konstruktionen med fast bord och den nya SpeedMaster-spindeln med 130 Nm, 35 kW och 20.000 varv/min. Spindeln lämpar sig både till rostfritt och aluminium. En bra kombination för legodetaljer i olika material. Maskinen levereras i slutet av Mars.