Ett malmöföretag i medvind gör sin i särklass största investering. Med en hypermodern maskinpark är man redo att möta framtiden och ta nästa utvecklingssteg.

Svarvmekano i Malmö har redan tidigare under året gjort flera investeringar. I planerna finns också en flytt till nya lokaler som ska fungera för en fortsatt expansion. Inför det tillväxtsteget väljer man att göra ytterligare en maskininvestering – den största någonsin – i svarv- och fräsutrustning.

– Med god vind i ryggen känns det dags att hissa mer segel. Våra befintliga kunder har hög aktivitet och vi vill gärna kunna expandera verksamheten med affärer även hos nya kunder, säger Fredrik Gordon, VD på Svarvmekano.

Svarvmekano utökar sin förmåga att leverera bearbetning med avancerade krav på ytfinhet i kombination med snäva toleranser, ofta i rostfria stålkvaliteter, till sina kunder. Årets tidigare investeringar har bland annat innefattat Zoller förinställningsutrustning, ny Mitutoyo CMM-maskin, Behringer bandsågskap och robotinstallation på Okuma-svarvar.

Samarbetet med Stenbergs som strategisk maskinleverantör fortsätter nu med inköp av en horisontalfräs från Okuma; MB4000H + 6 APC och 146 verktyg som har full Machining Navi och nollpunkts inmätning. Från samma tillverkare kommer även den nya svarven LB4000EX C1500, robot-förberedd och med stor genomgång i chuck, som kompletterar svarvdelningens befintliga uppställning om 6 Okumor.

De nya maskinerna levereras till den nya anläggningen under våren, då Svarvmekano även räknar med att ha rekryterat förstärkning bland sina svarv-/produktionstekniker.