Nu introducerar vi en ny familj av WHISPERLINE vibrationsdämpande invändiga skärbärare för stora bomdiameter-förhållanden.

Max överhäng för en solid invändig stålbom är upp till 4xbomdiametern. Bearbetning med längre skaft kan framkalla ovälkomna vibrationer på grund av elasticiteten och karaktären på stålet. Väljer man istället en solid hårdmetallbom kan det begränsa vibrationer även på överhäng större än 4xBD och upp till 6xBD.

WHISPERLINE´s vibrationsdämpande invändiga skärbärare har designats för att märkbart reducera eller till och med eliminera vibrationer vid bearbetningar med överhäng från 7xBD upp till 14xBD! Detta tack vare en unik dämpningsmekanism inuti skärbäraren som består av en vikt som stöttas av en oljefylld gummifjäderdel för att öka den nödvändiga dämpningseffekten. Dessutom innehåller systemet andra element som ytterligare hjälper till att minska vibrationer. Den reaktiva dämpningsmekanismen aktiveras vid bearbetning med långa överhäng vid stora skärdjup och fungerar som en effektiv motvikt till vibrationer.

WHISPERLINE-verktygen är lämpliga för stora skärdjup och höga matningar och försäkrar kontinuerlig, effektiv bearbetning. Stabiliteten i bearbetningen ökar avsevärt och verktygslivslängden förbättras.

Skärbärarna har en invändig kylkanal som levererar kylmedlet direkt ut på skäreggen. Detta ökar skärets livslängd tack vare lägre temperaturer och dessutom förbättras spånkontrollen och spånevakueringen. Dessa skärbärare finns tillgängliga i en mängd standardskaft, Ø16-Ø60 mm, och åtta olika utbytbara skärhuvuden för standard ISO-skär CCMT, DCMT, VCMT, DNMG och VNMG.