“Vid kommande mässa  – SCHWEISSEN & SCHNEIDEN i Düsseldorf har vi gjort mängder av anpassningar för att göra vårt sortiment ännu mer attraktivt med tanke på” Industri 4.0 “, säger Jörg Mosser, Direktör Sales & Marketing Europe. Företaget kommer att presentera den modernaste skärtekniken på monter D38 / E41 i Hall 11.

Messers skärsystem OmniMat® och MultiTherm® har i det närmaste en “kultstatus” i plåtindustrin. Anledning nog för Messer att ge både serierna en dynamisk omstart.

Beprövade och testade system med ny kraft

OmniMat® befinner sig redan topp med avseende på dimensioner och stabilitet: upp till 7,80 meter arbetsbredd, flerspråkig styrning, gas- och plasmaskärning eller borrning – utrustningslistan matchar de höga krav som ställs på denna arbetshäst. Borrning förekommer allt oftare i kravspecifikationerna. Messer Cutting Systems skapar mervärde eftersom processtiderna minskas avsevärt.

För effektiv, högkvalitativ plasmaskärning har Messer uppgraderat fasaggregatet Skew Rotator Delta med använder nya strömkällor för plasmaskärning. Alla funktioner kan styrs via den nya 24-tums pekskärmen – modernt utseende och smarta operationer ingår.

Du kan kombinera och välja fiberlaser, plasma, gasskärning, märkning – alla processer kombineras med MultiTherm®. Ett nytt utsugsbord med automatisk utmatning från Beuting samt enkel anslutning via EtherCAT avrundar innovationspaketet för MultiTherm®

Bakom kulisserna av en teknisk revolution

Vem vill in ta en titt på tillverkarens utvecklingsavdelning eller till och med utöva direkt inflytande på nyheter och inovationer? För att kunna komma ännu närmare kundernas krav, vill Messer kommunicera och fråga sina kunder hur tex. ett plcsmaskärsystem ska anpassas ännu bättre till marknadsförhållande. En av de viktigaste innovationer från Messer är nytt fasaggregat för fogberedning – med Plasma inte gasskärning som tidigare!

På software sidan har vi inte heller sovit, vilket framgår av de många nya funktionerna i OmniWin och OmniBevel. Med den nya produkten OmniLink 2018 går Messer Cutting Systems vidare på den hållbara banan i riktning mot “Industry 4.0” och flyttar integrationen av Messer-maskinerna i affärsprocesser från sina kunder in i rampljuset. Med OmniLink kan maskinerna till exempel anslutas till ett befintligt ERP-system och processerna kring beredning. Messer lägger stor vikt på konsultation med kunden för att utarbeta den bästa lösningen. Den balanserade interaktionen mellan maskin, mjukvara och service öppnar möjligheten för ökad effektivitet av automation i Din produktion.

Från expert till expert: Kunskap på plats

Messer har en öppen dialog med sina kunder. Under mässan kan man erhålla intressant info om effekterna av DIN EN 1090, om lämpliga produkter tex special munstycken från Messer Cutting Systems, eller utbildning inom Messer Academy.

“Vi har tagit höjd för alla tänkbara intresseområden på mässan. Ett brett program ger alla en bred inblick av den aktuella statusen i stålbranschen, oavsett önskemål. Och har kunder andra tankar och önskemål så är vi öppna för att implementera nya idéer i vår produktion” Avslutar Jörgen Mosser

Besöka mässan i September? Svenska återförsäljaren Intercut Sverige AB anordnar en kundresa för mer info vänligen tryck här