-”Med våran nya investering, innebär det att vi utökar vår produktionskapacitet genom att vi ersätter en äldre kantpress..

Valet av Salvagnini som leverantör kom sig av att vi sedan många år har ett gott samarbete med Salvagnini och att vi har två stans och panel bockningslinjer med robot stapling.”

Vad som i Nimos fall var viktigt för att investera i en ny kantpress var att för att bocka de flesta produkter så klarar maskinen att ställa om sig på under 10 sekunder. Salvagninis B3 ATA 135/3000 kantpress, är utrustad med ATA (Automatic Tool Adjustment) och MVM (Variabel dyna), där pressen helautomatiskt ställer upp en ny verktygsuppsättning på mindre än 10 sekunder, vilket är optimalt vid korta serie och kit-tillverkning (enstycksproduktion) och passar väl in i dagens situation som många tillverkare dagligen brottas med allt kortare serie och fler ställ under ett arbetspass, det är inte ovanligt med 10-20 ställ under ett skift vilket blir många timmars produktionsbortfall under ett år.

B3ATA är komplett utrustad med verktyg och behöver inte kompletteras med fler kantpressverktyg detta tack vare ATA & MVM. Inköp av extra kantpressverktyg för att hantera olika plåttjocklekar är ofta en stor extrakostnad vid inköp av en traditionell kantpress. För specialverktyg kan MVM även fungera som dynhållare.

Maskinen är även utrustad AMS vinkelmätning, Maskinen levererades under förra året.

I Salvagninis breda Kantpressprogram som enbart innehåller hybridkantpressar från 60 ton till 400 ton upp till 5 meter, där det bästa från hydrauliska och elektriska pressar har kombinerats till en hybridkantpress.

Alla kantpressar kan även utrustas med robothantering Roboformer med Salvagninis egna styrsystem SiX som styr både kantpress och robot i ett enda program.