Vid EMO 2017 presenterar Sandvik Coromant innovativa lösningar för effektivare tillverkningsprocesser. Framtiden inom bearbetning och produktion kommer att vara i centrum i företagets monter, med 528 kvadratmeter i hall 5, monter B18. Under mottot ”Together we shape the future of manufacturing – Let’s connect!” siktar Sandvik Coromant mot nästa bearbetningsnivå genom att erbjuda nya digitala lösningar och möjliggöra sammankoppling av processer, med fokus på att optimera bearbetningsprocessen och beslutsfattandet och öka lönsamheten.

Ett internationellt team med 40 specialister kommer att presentera företagets innovationer och besvara eventuella frågor som besökarna kan ha om de senaste trenderna inom bearbetning. Bland årets höjdpunkter är den nya PrimeTurning™-metoden med CoroTurn® Prime-svarvverktyg: branschens första lösning för svarvning i alla riktningar med förbättrad bearbetningsflexibilitet, produktivitet och livslängd. Dessutom inriktar man sig på de vidareutvecklade CoroPlus®-lösningarna som har förberetts för Industri 4.0. De möjliggör ihopkoppling av de olika processtegsoperationerna planering, processplanering och bearbetning, liksom för en utökad processanalys för att säkra en mer lönsam och hållbar produktion. ”Digitaliseringen transformerar hela världen, och tillverkningsindustrin är inget undantag. På Sandvik Coromant vill vi använda de möjligheter som transformationen innebär för våra kunders bästa, och göra dessa möjligheter tillgängliga för dem. Vårt mål är att utnyttja digitaliseringens fulla potential med hjälp av nya, innovativa idéer och intelligenta koncept”, säger Nadine Crauwels, VD för Sandvik Coromant.

Tack vare samarbete med flera maskintillverkare kommer företagets toppmoderna verktygslösningar inte bara att visas i den egna montern i Hannover, utan på många andra platser över hela mässan.

Dessutom kommer det väl beprövade serviceteamet att ge stöd och råd till de andra utställarna före och under EMO. Det 20 personer starka teamet finns på plats redan en vecka innan mässan slår upp portarna och finns i paviljong P35.