Burseryds Mekaniska i Burseryd är ett familjeföretag med gamla anor, grundat redan 1919 av Ernst Carlsson, och drivs idag av tredje generationen Mats-Ola Carlsson och Håkan Carlsson samt fjärde generationen Malin Nyberg och Marie Trevik.

Företaget är underleverantörer till svensk industri och arbetar med stångbearbetning med diameter mellan 10-65 mm i olika material som seghärdat, rostfritt och syrafast stål mm.

Burseryds Mekaniska arbetar med sina kunder i fokus och står för hög leveranssäkerhet med rätt kvalitet. Tack vare personalens långa erfarenhet och kunskap, kan man erbjuda sina kunder en hög kvalitet på produkterna samt en hög flexibilitet i kombination med ett stort mått av problemlösning.

Nyligen investerade Burseryds Mekaniska i en NZX2000STY3 från DMG MORI då man märkte att kunderna ökade sina volymer. Maskinen fanns tillgänglig med kort leveranstid och då man sedan tidigare har två andra maskiner av samma modell kan nytillskottet snabbt integreras i produktionen. Maskinvalet berodde även till viss del på att svarven motsvarar de höga krav företaget har på tillgängligheten.

Den levererade svarven har två spindlar och är även utrustad med 3 DMG MORI-patenterade revolvrar med inbyggda och direktdrivna motorer samt 16 verktygspositioner på varje revolver.