Heckert Focus är en ny serie fleroperationsmaskiner med hög prestanda till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Investeringskostnaden innebär 20% lägre kostnad per enhet. Samtidigt är maskinens leveranstid endast 8 veckor.

– Genom att standardisera och rationalisera har Heckert med nya Focus-serien verkligen lyckats med ett koncept som tagits emot väl på marknaden. På kort tid har företaget sålt 15 maskiner bara i Tyskland. Fördelarna för industrin är uppenbara – samtidigt som man får en kvalitetsmaskin med högsta precision så innebär det lägre investeringskostnader och en klart kortare leveranstid jämfört med andra fabrikat, säger Peter Blom, produktchef på Ehn & Land.

Den nya Focus-serien har det som krävs för att lyckas på en marknad där totalkostnad är det som räknas. Genom utveckling och synergieffekter har Heckert lyckats ta fram en serie maskiner med kundnyttan i fokus, där hög precision, kort leveranstid och lägre investering är det som erbjuds. Heckert Focus är ett bra alternativ för exempelvis mindre komponenttillverkare som vill ha en toppmaskin till ett konkurrenskraftigt pris.

– Vi har arbetat med Heckert ett antal år med mycket gott resultat. Vi har bland annat sålt och installerat sex Heckert-maskiner till den tunga fordonsindustrin och gruvindustrin i Sverige. Med Heckert Focus kan vi nu erbjuda marknaden ett komplett program med maskiner för de mest skiftande produktionsarbeten, säger Peter Blom.

Fokus på mervärden:

  • Reducerad energikostnad med 20% tack vare extrem energioptimering.
  • Reducerad underhålls- och verktygskostnad med 15% tack vare de senaste diagnostik- och servicesystemen.
  • Högsta långtidsprecisionen genom väl genomtänkt design och noggrannhet.
  • Förbättrad konkurrenskraft genom möjlighet att utöka produktionen tack vare kompakt design och minimalt utrymmesbehov.
  • Ökad output med 10 % genom reducerad bearbetningstid.
  • Säkerställd produktionskapacitet tack vare maximalt två månaders leveranstid