WME Mechanics, som finns i rymliga verkstadslokaler i Ystad, använder sig av anrikt hantverk för att forma moderna trender. Ursprunget och fokus finns inom högkvalificerad svetsning men man har stor kapacitet även inom CNC-fräsning, CNC-svarvning, plasma- och gasskärning, måleri och bläster, NC-kapning samt klippta, bockade och skurna detaljer.

Den omfattande maskinparken, som sedan februari i år även inkluderar en DMU 75 mB från DMG MORI, ger obegränsade möjligheter och är företagets stora styrka. Det senaste tillskottet har Heidenhain styrsystem och WME valde att köpa just den här 5-axliga maskinen tack vara den oslagbara ergonomin och det stora rörelseutrymmet kombinerat med den nätta golvytan på bara 7,5 kvm. Den kraftiga spindelmotorn, som testades på fabrik innan leverans, klarar av WMEs höga krav på skärdjup och DMG MORIs service- och applikationsutbud skapar trygghet.

WME Mechanics använder sig av den senaste 3D-tekniken för att skapa kundunika modeller och inga uppdrag är för små eller för stora.