KUKA Robotics fortsätter sin satsning på maskinbetjäning och rekryterar ett av branschens tyngsta namn inom området, Mathias Holmqvist som anställs som Key Account Manager inom maskinbetjäning.

Mathias Holmqvist kommer närmast från ABB (tidigare SVIA) där han arbetat som säljare för nyckelfärdiga automationslösningar inom maskinbetjäning. Han har en bred erfarenhet från maskinbranschen inom skärande bearbetning innan han började med automation.

– KUKA är sedan länge verksamma inom maskinbetjäning. Vad jag kan tillföra är spetskompetens inom området och min främsta uppgift blir att presentera och paketera både de lösningar som redan finns och kommande satsningar.

Bakgrunden till KUKA:s senaste nyrekryteringar är den kontinuerliga tillväxten bolaget har haft de senaste åren.

– Vi fortsätter vår satsning och utveckling av den nordiska marknaden och är mycket glada att kunna presentera ytterligare en kvalificerad medarbetare. Utvecklingen på den svenska marknaden har gjort att fler kunder efterfrågar våra lösningar inom maskinbetjäning så Mathias blir ett viktigt tillskott för oss och våra kunder, säger KUKA Nordics vd Jonas Glimdén.

En stor del av Mathias Holmqvists uppdrag blir att träffa slutkunder och integratörer för att tillsammans med dessa komma fram till bästa möjliga lösningar inom automation.

– Jag ser fram emot att med KUKA:s starka portfölj och tekniska och innovativa lösningar få vara med och inspirera industrin att fortsatt satsa på, och behålla, tillverkningen i Sverige, säger KUKA:s nye specialist inom maskinbetjäning avslutningsvis.