Företaget Daniel Wellington har valt att investera i SOLIDWORKS 3D CAD genom samarbete med PLM Group som är nordens ledande leverantör av SOLIDWORKS från Dassault Systèmes. Detta gör Daniel Wellington för att bland annat på ett bra och säkert sätt kunna kommunicera modeller med sina leverantörer. Nu får företaget en mer övergripande kontroll då systemet innebär att man har tillgång till samma digitala modell för ändringar, produktion och presentation. Det ger en bättre och säkrare kommunikation för att ta företaget in i framtiden. SOLIDWORKS används även till att ta fram prototypdesign med 3D-skrivare för att snabbt få en fysisk prototyp, inte bara visuell.

Olof Nordström, Head of Design säger:
“Det här är ett steg mot att bli smartare och mer effektiva inom vår produktutveckling”.

Det stärker företagets utveckling och stabilitet av deras sätt att hantera produktkommunikation vilket ger ett säkrare, snabbare och effektivare handhavande av produktutveckling.

Daniel Wellington och deras leveratörer har redan erfarenhet av att arbeta med SOLIDWORKS mjukvaror, vilket ger ett snabbt igångsättande av kommunikation och handhavande.

Daniel Wellington startades 2011 av Filip Tysander som under en resa blivit vän med en engelsk gentleman vid namn Daniel Wellington. Sagda herre tyckte mycket om vintageklockor och bar dem gärna med såkallat “NATO-band”, färgglada band i vävd nylon. Väl hemkommen till Sverige designade Filip Tysander en helt ny linje med klockor som gavs namnet Daniel Wellington. Företaget har sedan dess vuxit stort och är även kända för att varit ett företag som framförallt satsat på marknadsföring i sociala media.