EAB är ett familjeägt företag som ligger i Smålandsstenar. De arbetar inom tre produktområden: Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader. All konstruktion, produktion och utveckling sker i Smålandsstenar, men man har idag hela världen som marknad. Företaget startades 1957 och de har idag 215 medarbetare.

EAB investerar nu i en stansmaskin med den senaste tekniken, Punch Genius, från Prima Power och Din Maskin.

Alexander Andersson, produktionsledare på EAB, säger så här om investeringen;
– Vi hade sedan tidigare en stansmaskin från Din Maskin och Finn-Power, som leverantören hette då. Den hade gått 65000 produktionstimmar så det var dags att byta ut den. Vi har trivts väldigt bra med Din Maskin som leverantör och de presenterade den senaste stanstekniken från Prima Power. Vi kände då att valet av maskin var ganska enkelt.

Den nya Punch Genius är en servodriven, högeffektiv stansmaskin med de allra senaste innovationerna inom modern stansteknik. De största nyheterna med Punch Genius är den ökade verktygskapaciteten, den snabba omställningen och användarvänligheten. Punch Genius är en maskin anpassad för morgondagens höga krav på modern stansning och krävande produktion. Resultatet är reducerade produktionskostnader och högre utnyttjandegrad.

Maskinen finns i två utförande; Pure är en effektiv produktionsmaskin till ett mycket attraktivt pris. Dynamic erbjuder enastående produktivitet och möjligheter på marknaden. Båda maskinerna levereras med de senaste innovationerna och kan utrustas med alla tillbehör. Som en del av de nya möjligheterna kan vi nämna den nya roterande stanshammaren som ger kortare verktygsväxlingstid och fler vridbara verktyg i revolvern samt de flyttbara borstborden vid revolvern som ger en repfri process.

EAB är sedan många år kund till Din Maskin och vi hittar både lasermaskiner, pressar och stansmaskiner i deras fina anläggning.

För mer info om Prima Power stansmaskiner, kontakta en säljare på Din Maskin eller www.dinmaskin.se