Atum3D, som är en ledande tillverkare av högkvalitativa och kostnadseffektiva lösningar inom 3D och additiv tillverkning, samt 3D Center, en ledande 3D distributör i norra Europa, har nu ingått ett distributionsavtal för försäljning och service.

3D Center kommer i och med detta, representera atum3d´s produkter som omfattar DLP 3D skrivare med ”open material platform” med exceptionell noggrannhet för både medical/dental, smyckestillverkning, R&D/utveckling och även slutproduktion för professionella användare inom marknadsområdet. Båda företagen delar målsättningen att förenkla för slutkunden, vilket inte bara innebär maskinförsäljning utan också kundens önskemål om installation, utbildning, support och service.

”Vi är mycket nöjda med att kunna samarbeta med en professionell aktör som 3D Center”, säger Guy Nyssen, försäljningschef hos nederländska atum3d. ”3D Centers kunnande inom additiv tillverkning, samt breda nätverk i olika branscher som dental och fordonsindustri, ger oss möjlighet att bredda oss i norra Europa”. Han förklarar också att den öppna lösningen för material kräver rådgivning och support för slutkunden, för att optimera användningen i just deras applikation.

Casper Rosén, säljansvarig hos 3D Center, med huvudkontor i Sverige, håller med. ”Potentialen inom additiv tillverkning växer snabbt. Nya och bättre maskiner, material som matchas bättre med traditionella och biokompatibla material ger många nya möjligheter för våra kunder. Vi finns här för att stötta dem längs hela vägen”. Casper är mycket glad att kunna lägga till atum3D i produktportföljen som då kompletteras med en högkvalitativ DLP 3D skrivare med oslagbar noggrannhet i sitt kostnadssegment. ”Nu kommer bättre kvalitet och snabbare produktion bli nåbar för en betydligt större skara av företag, till exempel dental lab eller utvecklingsavdelningar hos tillverkande teknikföretag. atum3d kan kostnadseffektivt producera mellan 1 och tusentals detaljer i alla möjliga material som finns tillgängliga på marknaden.” ”Vi ser fram mot att skapa de allra bästa förutsättningarna och lösning för våra användare tillsammans” tillägger Guy och Casper som ser fram mot introduktionen på marknaden.