Henjo Plåtteknik AB är ett företag, grundat 1945, som levererar helhetslösningar inom avancerad plåtbearbetning. Genom att erbjuda hela tillverkningsprocessen under samma tak garanteras hög kvalitet från skiss till färdig produkt. Henjo har 70 anställda och en anläggning i Ljungby. Bland kunderna finns bland annat ABB, Atlas Copco, Electrolux och Komatsu. Under 2016 omsatte Henjo ca 100 MSEK. Henjo ägs av Söderbergföretagen, en industrigrupp med starka underleverantörer verksamma i Norden.

Anders Larsson, VD på Henjo, säger så här om investeringen i en ny stansmaskin; – Vår tillverkningsprocess omfattar laserskärning, stansning, valsning, kantbockning, svetsning samt ytbehandling och slutmontering. För att möta en ökande efterfrågan såg vi att vi behövde förnya maskinparken på stanssidan och gillade vad vi såg när vi blev presenterade för den senaste stansmaskinen från Prima Power. Sen kan jag inte sticka under stol med att min tidigare erfarenhet av att samarbeta med Din Maskin vägde in också, avslutar Anders!

En ny generation stansmaskiner presenteras återigen av Prima Power. Den nya Punch Genius är en servodriven, högeffektiv stansmaskin med de allra senaste innovationerna inom modern stansteknik. De största nyheterna med Punch Genius är den ökade verktygskapaciteten, den snabba omställningen och användarvänligheten. Punch Genius är en maskin anpassad för morgondagens höga krav på modern stansning och krävande produktion. Resultatet är reducerade produktionskostnader och högre utnyttjandegrad. Den nya roterande stanshammaren ger kortare verktygsväxlingstid och fler vridbara verktyg i revolvern samt de lyftbara borstborden vid revolvern som ger en repfri process.

LST är ett kompakt, högteknologiskt, automatiskt plåtladdnings- och sorteringssystem. LST laddar plåtar in i maskinen, plockar ut detaljer från maskinen och staplar dem i programmerade koordinater. Plåtar laddas från en laddningsposition till stansmaskinens spänntänger. Dubbelplåtkontroll kan utföras på varje plåt. Stansade detaljer plockas ut i en position framför revolvern eller lasern (i stans/laser-alternativet) genom att använda en griparm med programmerbara sugkoppsarmar. Detaljer staplas i programmerade positioner. Plåtskeletten tas ut genom att använda ett rörligt maskinbord och de placeras på ett höj- och sänkbart bord. Systemet är lättplacerat och kräver liten golvyta. Det finns flera kombinationsmöjligheter för laddnings- och sorteringsbord. Allt från enkel laddning av material från golvet till avancerade system med flera vagnar och avgränsade säkerhetszoner.

För att få veta mer om stansmaskiner från Prima Power och Din Maskin, besök dinmaskin.se eller kontakta en säljare på 0370-693400.