Affordable Excellence är Okumas egna ord om GENOS-serien som är en ny serie vertikala fleroperationsmaskiner med den senaste tekniken. En stabil och noggrann maskin där man hittat en bra balans mellan hög tekniknivå och bra pris. Mycket maskin för pengarna alltså.

Genom investeringen av den vertikala fleroperationsmaskinen Okuma GENOS M460R-VE, vill Wallåkra Mekaniska erbjuda mer effektivt tillverkade aluminiumdetaljer, men fortfarande med fokus på mindre till mellanstora serier.

Maskinen, som levereras under mars månad, ersätter en äldre maskin och man har ambitionen att med moderna maskiner kunna öka produktionskapaciteten.

Vilka var de viktiga parametrarna när ni valde maskin?

-Anledningen till att vi valde Okuma var att maskinen visade sig kunna erbjuda parametrar som motsvarande maskiner av andra fabrikat inte erbjöd. Bland annat 15.000 varv i spindeln, den krävde mindre golvyta och den var betydligt snabbare när vi jämförde med andra maskiner. Jag ser fram emot samarbetet med Stenbergs, svarar Peter Strömberg på Wallåkra Mekaniska.

-Det är Wallåkras första Okuma men förhoppningsvis inte den sista, säger Marek Janukiewicz, säljare på Stenbergs.

Teknisk information:

Varvtal                     15000 rpm

Antal verktyg            32 st

Effekt                       22 kW

Rörelseområde X, Y, Z 762, 460, 460 mm

Bordstorlek               1000×460 mm

Spindelkona              MAS BT40