BraMässor har under 2016 ingått ett strategiskt samarbetsavtal med ett av världens 10 största mässbolag – Koelnmesse GmbH. Koelnmesse arrangerar bland annat världsledande fackmässor som imm (Möbelmässa), IDS (Dentalmässa), Kind+Jugend (Mässa med produkter för barn och baby), Anuga (mat och dryck), Interzum (maskiner, material, produkter för möbelindustrin) samt ISM (mässa med sötsaker och snacks). Bland publikmässorna kan dataspelsmässan Gamescom med 350.000 besökare varje år nämnas. Tillsammans ska Koelnmesse och BraMässor utveckla  Koelnmesses verksamhet i Sverige och Skandinavian och vilket i den första fasen främst betyder att BraMässor övertar rollen som Koelnmesses representant i Sverige.

-Vi är väldigt stolta över att Koelnmesse har valt BraMässor som sin strategiska partner i Sverige, säger BraMässor VD Björn Delin. – Vi känner de ledande personerna inom Koelnmesse väldigt väl och det ska bli en väldigt spännande resa de kommande åren.

-Vi har valt BraMässor som vår samarbetspartner i Sverige för deras stora nätverk i Sverige och Skandinavien samt deras långa branscherfarenhet, säger Gerald Böse CEO Koelnmesse. – Vi ser fram mot att arbeta tillsammans med Björn och hans team och vi är övertygade om att vi vårt samarbete kommer att leda till framgång för båda våra organisationer.

Inför samarbetet med Koelnmesse så har BraMässor förstärkt sin organisation genom att rekrytera Marie Hemdal till företaget. Marie är ett känt ansikte inom mässvärlden då hon under närmare 20 år jobbade på Stockholmsmässan med olika mässprojekt. Närmast kommer Marie från Carlson Rezidor Hotel Groupe där hon arbetar som Key Acount Sales Manager. På BraMässor kommer hon främst att arbeta med Koelnmesse’s olika världsmässor.

-Vi är väldigt glada över att Marie har valt att börja arbeta med oss på BraMässor, säger Björn Delin VD på BraMässor. – Vi kommer att ha stor nytta av hennes stora erfarenhet och vi hälsar henne hjärtligt tillbaka till mässvärlden.