Distanshandelsföretaget Schuchardt Maskin har trots sin ålder på cirka 117 år upplevt rejäl växtvärk den senaste tiden. Med en kontinuerlig ökning av omsättningen har kostymen börjat kännas snäv och behovet av mer yta blivit allt påtagligare.

Företagets produktsortiment består av ca 8000 artiklar med allt från borr och vändskär till större produkter som kapbandsågar och pelarborrmaskiner. Med en ökad försäljning krävs det också att lagret klarar av ökade volymer. I september satte därför arbetet igång med att lösa bristen på utrymme både för de små och stora produkterna.

Lyckligtvis blev en intilliggande yta i anslutning till nuvarande lager tillgänglig, vilken efter en borttagen vägg gav möjlighet till ytterligare 300 pallplatser för större gods. Samtidigt införskaffades två nya lagerautomater vilket blir nr åtta och nio i raden. Arbetet med att fylla upp de nya lagerplatserna pågår redan för fullt. 

– Vi ser en fortsatt god tillväxt för företaget, så det här var en investering vi var tvungna att göra. Vi hade tur som kunde lösa detta utan att flytta verksamheten. Nu står vi redo att möta ytterligare tillväxt och fortsätta bredda vårt produktsortiment,  säger Anders Snäckerström som nu har varit VD för Schuchardt Maskin i ett år.