Haas Automation Europe lanserar sitt mobila övervakningssystem HaasConnect för alla maskiner utrustade med NGC (Next Generation Control) från samma företag. HaasConnect tillhandahåller direktaviseringar om maskinstatus (inaktiv, ur funktion, aktiv), spindelvarvtal, spindelforceringar, cykeltid, aktiva larm med mera. Det är viktigt att påpeka att det innebär att användarna får omedelbar tillgång till maskindata, vilket ger trygghet vid bearbetning utan uppsikt, och cheferna kan använda systemet för att hålla koll på vad som händer på verkstadsgolvet.

HaasConnect har utvecklats med Industry 4.0 i åtanke och underlättar mobil kommunikation mellan utrustning, enheter och människor genom att tillhandahålla uppgifter om verksamheten i realtid. Bland fördelarna märks högre effektivitet, säkerhet och kvalitet, liksom möjligheten att styra processer innan de blir kostsamma problem. Det ökar också möjligheterna för proaktivt underhåll.

Övervakningen kan ske via SMS, e-post eller HaasConnects instrumentpanel och de omedelbara statusaviseringarna omfattar maskinlarm, åsidosatt inmatning, spindelforceringar, rapidforceringar, start och stopp av cykler. Användarna hålls uppdaterade om valda anslutna enheter baserat på vilka aviseringar de valt.

Så här ställs HaasConnect in: Först ska kunderna gå till Apple Store eller Google Play och ladda ned HaasConnect-appen till sin mobila enhet. Därefter skapar de helt enkelt ett HaasConnect-konto via HaasCNC.com, väljer MyHaas och sedan HaasConnect, för att ansluta Haas-maskinen till HaasConnect-appen.

HaasConnect är tillgängligt för alla Haas-maskiner som har NGC, version 100.16.000.1001 eller senare, och en aktiv nätverksanslutning.

NGC från Haas Automation är den senaste uppdateringen av verktygsmaskinbranschens mest användarvänliga CNC-styrning. Systemet erbjuder ett avsevärt mycket bättre användargränssnitt med en mer enhetlig och intuitiv navigation, kraftigt förbättrade anslutningsmöjligheter och ett helt nytt VPS-system (Visual Programming System). Många års utveckling ligger bakom den bästa manöverutrustningen och de bästa manöverprogrammen inom branschen.