KUKA nyanställer för att möta marknadens ökade behov inom Arc Welding, robotsvetsning

KUKA befinner sig i ett mycket expansivt läge när det gäller nya produkter inom robotsvetsning och förstärker därför med Mikael Svensson som anställs som Application Product Manager Arc Welding.

– När jag fick frågan om jag ville vara med och utveckla dessa produkter och tjänster för framtiden blev frestelsen allt för stor. Jag är tacksam att få vara en av det globala bolagets 12 800 medarbetare med ett enda fokus – att bygga världens bästa robotar!

Mikael Svensson har mångårig erfarenhet av AW och kommer närmast från en tjänst på ESAB där han var med och byggde upp ett democenter för robotsvetsning. Dessförinnan jobbade han med robotinstallationer globalt åt ABB samt med utbildningar i robotsvetsning och var i långa perioder stationerad i Japan, Kina, Europa och Ryssland.

Den nya tjänsten innebär att Mikael kommer att ge support i bågsvetsrelaterade frågor, till kunder och integratörer i olika globala kundprojekt samt till KUKA:s utvecklingsteam i såväl Sverige som till den tyska organisationen i Augsburg.

– Jag ser fram emot att tillsammans med kunder och KUKA:s utvecklingsteam bygga en stabil grund och långvariga affärskontakter i AW-relaterade produkter, och att vara delaktig i byggandet av AW-centra i olika delar av världen, säger Mikael Svensson, ny Product Manager inom Arc Welding på KUKA.

– KUKA:s strategi för framtiden är att leverera ready-to-use paketingar där roboten levereras med applikationsspecifik kringutrustning som är integrerad och verifierad, allt i syfte att korta ner installationstider och minska de tekniska riskerna i projekt. Rekryteringen av Mikael Svensson är ett led i att ytterligare öka KUKA’s spetskompetens inom applikationsområdet Arc Welding, säger Jonas Glimdén, VD för KUKA Nordic, och tillägger:

– Vi är väldigt glada att kunna knyta till oss en medarbetare med så djup kompetens inom ett av våra nyckelsegment