Selektiv lasersintring gör det möjligt att tillverka billiga specialdetaljer och små satser av komponenter för tillämpningar i rörelse.

”Motion plastics”-specialisten igus erbjuder nu selektiv lasersintring (SLS) som en del av sin 3D-utskriftstjänst, vilket ger slitstark, högpresterande I3-PL-plast i tillägg till FDM-metoden. Komponenter som har komplexa former men som behöver vara extremt starka kan nu tillverkas snabbt och till ett lågt pris.

Inom industrin är selektiv lasersintring (SLS) för närvarande en av de mest spridda tillverkningsmetoderna inom tillsatstillverkningen. En plastkomponent med exakt rätt mått skapas lager för lager av ett specialpulver. En laserstråle smälter snabbt de mycket små pulverpartiklarna så att inte ens komplexa former är något problem. Hela produktionsprocessen sker utan verktyg. Tack vare SLS-metodens höga tillverkningshastighet kan stora volymer av specialkomponenter tillverkas på bara några få timmar. Jämfört med FDM-metoden är lasersintringen mer exakt och producerar detaljer som är stabilare och starkare. Eftersom det omgivande pulvret fungerar som stöd är inte några ytterligare stödjande strukturer nödvändiga. Därför behövs ingen efterbearbetning, utan komponenten kan användas omedelbart. igus utökar nu sin 3D-utskriftstjänst med den här metoden, så att slitstarka prototyper eller små satser av komponenter till rörliga tillämpningar kan tillverkas snabbt och enkelt och levereras på kort tid (åtminstone 48 timmar).

Slitstarka Tribo-komponenter från 3D-utskriftstjänsten

Med tanke på att det inte är många företag som har sin egen 3D-skrivare ger den 3D-tjänst som igus erbjuder kunderna möjlighet att få sina individuella, slitstarka detaljer utskrivna direkt som FDM- eller SLS-komponenter. På igus webbplats kan kunden enkelt dra och släppa sina data i STL-format. Därefter kan önskat antal anges och ett lämpligt material väljas. Slutligen lämnar igus en formell offert, eller så kan kunden göra en beställning direkt. ”Tack vare den nya SLS-skrivare som vi nu använder i vår egen tillverkningsanläggning kan komponenter med en höjd upp till 300 mm tillverkas direkt här på plats”, förklarar Tom Krause, ansvarig produktchef vid igus. ”Det betyder att vi nu kan tillverka komplexa specialdetaljer flera gånger snabbare än tidigare”.

iglidur I3-PL tredubblar livslängden för rörliga tillämpningar

Små satser upp till 500 detaljer tillverkade av iglidur I3-PL kan nu skrivas ut mycket snabbt. Detta material utvecklades specifikt för lasersintring. Denna högpresterande plast har en slitstyrka som är minst tre gånger högre än konventionella SLS-material och ökar därför livslängden i rörliga tillämpningar avsevärt. Detta har visats genom omfattande tester i igus 2 750 m² stora testlaboratorium, både för roterande och svängade samt linjära tillämpningar. ”På det här viset får användarna ett Tribo-material som karaktäriseras av goda mekaniska egenskaper, hög slitagestyrka och låga friktionskoefficienter, samtidigt som det kan formas till i stort sett vilken tänkbar detalj som helst”, förklarar Tom Krause. ”Detaljerna kan sedan användas direkt i en tillämpning utan att något annat smörjmedel behövs”.