Den nya RF 100 Speed fräsen från Gühring är den vassaste och snabbaste HPC fräsen på marknaden. Fräsen har en 48° spiral vinkel och är högteknologiskt utformad för en smidig och tyst bearbetning. Fräsen kan användas till en mängd olika operationer. RF 100 Speed i långt utförande är utformad med spånbrytare för att säkerställa en problemfri spånavgång.

RF 100 Speed har en anpassad geometri för bearbetning i tuffa material, låg- och höglegerade stål samt svårbearbetade material – material som annars kan upplevas som svårbearbetat i moderna applikationstekniker, exempelvis vid HPC fräsning.

Dubbelt skydd för ökad livslängd med hörn fas och optimerad geometri

Fräsen har en optimerad geometri:Stort spånutrymme och förbättrad egg-preparering som medför processtabilitet vid dykfräsning.Olika delning på skäreggen resulterar i bättre ytor och längre verktygslivslängd. Den optimerade hörn fasen och geometrin skyddar yttre skärkanter – den mest utsatta delen av verktygets bägge sidor, så att eggen klarar av även hög belastning. Denna kombination förbättrar verktygets livslängd avsevärt.

Spårfräsning upp till 0.8xD tack vare förstärkt skaft

RF 100 Speed har ett överdimensionerat DIN skaft för ökad stabilitet. Den förstärkta kärnan skapar mer spånutrymme i den främre delen och gör spårfräsning upp till 0.8xD möjligt utan några problem. Optimal geometri tillåter både dykfräsning och sned bearbetning.

Innovativ spånbrytare för HPC fräsning

Tidigare produkter för HPC fräsning bildade spånor till en längd av skärdjupet. Som en följd av detta skapades snabbt mycket spånor som var svåra att bli av med. Spånor fastnade i och på arbetsstycket där de var svåra att få bort. Tack vara spånbrytare bryts och packas spånorna så de blir enklare att transportera bort. Speciellt vid fräsning av en innerkontur eller kaviteter får man idag lättare bort spånor. Detta leder till en ökad pålitlighet vid hela processen. Spindeleffekten är klart lägre tack vare den lättskärande geometrin trots att spånvolymen ökat.

RF 100 Speed i bearbetning

RF 100 Speed 6761 20 mm i maskinkomponent

Applikation:

HPC-grovfräsning: Torr bearbetning i 42CrMo4 (1.7225 med 900 N/mm2)

med HPC-hållare och Gührings nya PinLock låsning (låser fast fräsar med welldon skaft som gör det omöjligt för fräsen att dra sig ut ur chucken)

Skär parametrar:

ap: 60 mm ae: upp till 1 mm

vc: 270 m/min S: 4300 min-1

fz: up to 0.21 mm vf: up to 3715 mm/min

Spånvolym Q = 222 cm³/min

Verktygslivslängd för grovfräsning är mer än 278 min!