Repay i Köping, specialister på laserskärning av rör, har investerat i en kraftfull och helt automatiserad rörlaser. Maskinen har ett greppområde från 15 mm till 250 mm vilket ger ett brett spektra av möjligheter när det gäller skärning av rör och profiler. – På det här sättet kan vi erbjuda den senaste och mest moderna tekniken på området. Jag tror att det kommer att vara till glädje för både nya och befintliga kunder, säger Joakim Klinga, platschef på Repay i Köping.

Repay i Köping har sedan tidigare tre rörlasermaskiner. Med Trumpf TruLaser Tube 7000 uppgraderas maskinparken med en ännu mer flexibel rörlaser som kräver mindre ställtid för att växla mellan olika dimensioner.

Skärhuvudet är vridbart och kan skära faser upp till 45 graders vinkel, maskinen kan detektera svetssöm på rör och kan även skära små serier med minimalt stillestånd. Dessutom klarar utlastningsenheten färdiga artiklar på upp till sex meter. Den här uppgraderingen gör oss helt enkelt mer flexibla och beredda att möta kundernas varierande behov.

Repay är Sveriges snabbast växande leverantör av laserskurna rör och figurskurna och kapade stålämnen. Anläggningen i Köping är specialiserad på laserskärning av rör. Enligt Joakim är planen att den nya rörlasern i kombination med ännu bättre kundvård ska ge både nya och fördjupade kundrelationer.

– Det är bra fart i verksamheten och vi ser positivt på framtiden. Genom att uppgradera maskinparken blir vi ännu mer attraktiva eftersom vi nu ligger i teknikens framkant när det gäller laserskärning av rör. Och med en ökad närvaro på marknaden kommer vi att sprida både kännedom och kunskap för att utveckla och förbättra kundernas rörkonstruktioner.