Hur kan vi göra framtidens teknik tillgänglig för alla? Det är temat när Edströms välkomnar till ’Metal Inspirations Days’ i Jönköping 30 nov – 1 dec. Framtidens teknik ska inspirera till smartare arbete och förbättrade produktionsprocesser. Genom samarbete med robotar får du ut mer av din maskinutrustning!

En stor del av framtidens teknikutveckling handlar om samarbetande robotar. De arbetar inte bara närmare och tillsammans med människor, utan är också lätta att programmera och hantera. För dig som tidigare ansett att effektiv automation krävt stora produktionsvolymer och har varit dyrt och komplicerat så öppnar sig nu nya möjligheter.

”Vi på Edströms kommer att visa exempel på hur enkelt det verkligen är att få människa, maskin och robot att samarbeta.” säger Kristin Alexandersson på Edströms Maskin. ”Mjukvaran och handhavandet i Universal Robots liknar mer en ’smartphone’ än en traditionell industrirobot. Enkelhet, flexibilitet och smarta funktioner är den röda tråden.”

Tillsammans med medutställare som Sandvik Coromant, Schunk, AME AB (Mastercam), Renishaw, Guhring, Holotec, APR Automation och Inlead Automation kommer Edströms att visa vägen till en smart automationslösning och maskinnära teknik som är tillgänglig för alla.