Vårt Dormer PFX sortiment i snabbstål erbjuder ett mångsidigt och kostnadseffektivt alternativ för borrning av djupa hål i de flesta applikationer. PFX borrarna är tillverkade av HSS-E och lämpliga för ett brett användningsområde och för djup från 3xD till 25xD.

Sortimentet inkluderar 3xD extra korta borrar (A920, A921), 6xD korta borrar (A900, A901), 10xD långa borrar (A940, A941) och 15xD till 25xD extra långa borrar (A976, A977, A978). Alla med cylindriskt fäste och djuphåls design för ökat spånutrymme och förbättrad spåntransport. Dormers PFX sortiment erbjuder en mångsidighet och produktivitet som motsvarar de flesta behov vid djuphålsborrning.

Designen tillåter i vissa fall borrning av djupa hål utan behov för urspåning.

Den tjocka kärnan ökar borrens styvhet och minimerar risken för verktygsbrott. Dessutom har PFX borrarna en speciell spetsgeometri som tillför andra fördelar såsom utmärkt centrering – vilket eliminerar behovet av för borrning av pilothål och reducerar cykeltiden.

Kärnan reducerar också skärkraft och energibehov, samtidigt som den säkerställer noggrannheten genom hålets hela djup.

Borrarna finns i blankt utförande genom hela sortimentet, som alternativ med Smooth-Flow beläggning på de extra korta, korta och långa borrarna. Denna AlCrN-top beläggningen reducerar friktionen, ökar nötningsmotståndet och, i kombination med skaftet för djupa hål, eliminerar spånstockning vid större djup.