ALUMASTER® – senaste nyheten från PFERD, för bearbetning av aluminium, med imponerande prestanda och säkerhet.

Tio specialutvecklade hårdmetallskär fixerade på en stomme av fiberarmerad plast – GFK. Vikt endast 228 gr, nästan som en vanlig navrondell. Ingen igensättning tack vare geometrin och möjligheten att indexera eller byta ut hårdmetallskären = lång livslängd och kostnadseffektiv användning!

För bearbetning av svetsfogar och kälsvetsar, kantbearbetning, t ex fasning och förändring av geometrier. Den har inget hälsofarligt eller explosivt damm – stora spånor som varken är explosiva eller farliga att andas in, använd var som helst, inget dammutsug behövs.

ALUMASTER®- kostnadseffektivt och miljövänligt alternativ till nav- och lamellrondeller, kan användas med trycklufts-vinkelslipmaskiner på minst 1 000 watt eller på elektrovinkelslipmaskiner med nominell effekt på 1 400 watt. Den innovativa skärgeometrin med integrerad skärdjupsbegränsning gör verktyget extremt säkert och lätt att arbeta med.

High Speed Disc ALUMASTER® har belönats med “EISEN 2016 Innovation Award“ på Eisenwarenmesse i Köln.