Genom ett nytt avtal är 3D Center exklusiv distributör för 3D-skrivaren Sinterit Lisa på den nordiska och baltiska marknaden. 3D-skrivaren Sinterit Lisa är den första professionella SLS (Selective Laser Sintering) maskinen i desktop-format på denna marknad. Det mindre formatet tar en stark, välbeprövad teknik för additiv tillverkning till en marknad som hittills endast varit tillgänglig med stora produktionsmaskiner.

Tack vare en lägre investeringskostnad kan nya användare, inom exempelvis produktutveckling, design eller utbildning, kostnadseffektivt få tillgång till AM-tekniken SLS. Den lägre kostnaden gör denna 3D-skrivare användbar för de som vill börja använda tekniken och utforska additiv tillverkning för produktion i liten skala.

3D-skrivaren Sinterit Lisa tillverkar detaljer i nylonbaserat material (PA 12) vilket resulterar i åldersbeständiga och starka produkter. Byggvolymen 150x200x150 mm värms av ett oberoende värmesystem för kolv, cylinder och byggplattform. I den professionella mjukvaran Sinterit Studio 2016 styrs arbetet i maskinen med en lagerupplösning mellan 60-150 My. Genom en uppfinningsrik konstruktion av maskinen kan underhåll och rengöring utföras på ett enkelt sätt.

“Många företag vi diskuterar additiv tillverkning med har ett behov av mindre och starka detaljer. I flera av dessa fall har det tidigare varit svårt att motivera en investering som ett större produktionssystem innebär. Därför är vi glada att kunna presentera Sinterit Lisa som är en mycket kostnadseffektiv SLS-maskin. Detta är vad många företag har väntat på”, säger Ulf Qviberg, VD på 3D Center.