Samspelet mellan robotar och verktygsmaskiner: Just detta fokuserar KUKA på under AMB-mässan 2016. På den internationella utställningen för metallbearbetning presenterar KUKA lösningar för metallbearbetande företag.

“READY-TO-USE” – KUKA VISAR SKRÄDDARSYDDA AUTOMATISERINGSLÖSNINGAR FÖR VERKTYGSMASKINER

Utvecklingen inom området verktygsmaskiner och dess användare går allt snabbare. Därför måste även automatiseringslösningarna tas fram i allt högre takt. KUKA vill ge ett optimalt stöd till sina kunder. Dessutom utökar KUKA sin produktportfölj med ytterligare automatiseringskomponenter, t.ex. ett gripperpaket, och levererar sina robotar driftklara – “ready-to-use” – till sina partner.

Manövrera KUKA:s industrirobootar utan särskilda programmeringskunskaper

I KUKA:s mässmonter kan besökarna ta sig en närmare titt på KUKA:s produkter. Att beskåda finns bland annat industrirobotar från serien KR QUANTEC, KR CYBERTECH och KR AGILUS, liksom manöverdon och robotceller. KR AGILUS uppvisas till exempel med vattensäker utrustning samt gripperpaket. En perfekt robot för användning i verktygsmaskiner eftersom yttre belastning som spån, kylsmörjmedel, sprutande vatten eller olja inte skadar den. För att KUKA:s robotar ska vara så enkla som möjligt att manövrera har företaget utvecklat ett gränssnitt som gör det möjligt att programmera robotarna utan särskilda programmeringskunskaper: KUKA.mxAutomation. I användargränssnittet SINUMERIK Operate från Siemens kan man följa och manövrera verktygsmaskins- och robotprogrammet i parallella kanaler.