Vi har hört det förut – ”Kantvikmaskiner är inget för oss, vi är ju legotillverkare!” Ett rykte som inte helt varit utan sanning. CIDAN från Götene lanserar nu sin senaste maskin, FORMA, som skjuter det gamla ryktet i sank!

Ofta har man hört: ”Det är bara plåtslagare som har nytta av kantvikmaskiner, med enstyckstillverkning och korta serier!” FORMA från CIDAN är en ”cross over” som både klarar kraven från legotillverkning till enstyckstillverkning. Producerar Snabbt (låg kostnad), Snäll mot operatören (lätta och få lyft), Stark konstruktion (en maskin för livslång tjänst). Som vanligt med CIDAN:s maskiner – bäst finish på plåten, en bonus!

Vad är skillnaden mot tidigare modeller? Vår VD Peter Tafazoli: ”Vi har lyssnat på våra kunder och FORMA är vårt svar. Överprismat har fått en ny finess, CLS (Clamp Lock System), och pressar hårt! Plåten blir bockad rätt, över hela längden och även med höga verktyg!”

FORMA har en ny version av vårt välbeprövade styrsystem Prolink S och syftet har varit att göra det enkelt för dig som operatör, oavsett om du legotillverkar eller kör enstyckstillverkning. Små förbättringar på olika ställen gör att du nu kan tillverka ännu effektivare. Vi har också tänkt på dig, service/underhållstekniker, – nu är ditt jobb ännu lättare!

Vårt modulbaserade anslagsbord AGS har också fått sig ett ansiktslyft och är nu ännu flexiblare för att du skall kunna ta alla ”de där jobben som du tidigare tvekat inför”.

Vi har en FORMA i verkstaden i Götene. Är du intresserad av att syna FORMA i sömmarna redan nu är du välkommen att kontakta oss för ett besök!

FORMA lanseras även på EUROBLECH (Hannover 25-29 oktober), Metalworking and CNC Machine Tool Show, (Shanghai, 1-5/11) och Fabtech (Las Vegas, 16-18/11). Kom dit så visar vi mer!