SKF storsatsar i produktionsanläggningen i Katrineholm och kör nu igång ny produktionsutrustning som mer än halverar genomloppshastigheten i produktionsflödet.

– Vi vill nå världsklass och startade för några år sedan en kartläggning över våra processer från smältverk och gjuteri till bearbetning. Utifrån detta formades en strategisk plan för de kommande åren, berättar Leif Birch Jensen, vd, SKF Katrineholm, i ett pressmeddelande.

Investeringen är alltså ett led i en långsiktig strategi för att öka konkurrenskraften och ta nya affärer. Tidigare har SKF bland annat investerat i ett nytt smältverk samt nya maskiner som bland annat lett till förbättringar i effektivitet och tillförlitlighet.

– Energiförbrukningen per ton i smältverket har dessutom minskat med närmare 24 procent vilket överträffade våra förväntningar i projektet, säger Leif Birch Jensen.

Framöver planerar man för en uppgradering av gjuteriet, som är ett av Sveriges största gråjärnsgjuteri med en kapacitet på 28 000 ton per år.