Motala Verkstad Group AB (MVG) förvärvar delar av Rolls-Royce produktion i Gustavsvik i Kristinehamn. Förvärvet är ett led i MVG:s strategi att driva konsolidering av tung maskinbearbetning, svetsning och montering i norra Europa för att bli en ledande produktionspartner på marknaden.

”Detta är på flera sätt en viktig affär för oss och stärker vår position som en ledande produktionspartner inom kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Vi fördjupar vårt produktions partnerskap med en strategiskt viktig kund som Rolls-Royce och vi ökar vår närvaro ytterligare inom det marina kluster som finns i och runt Kristinehamn.Genom förvärvet ökar vår förmåga och kapacitet. Vi får nu tillgång till en modern och konkurrenskraftig produktionsanläggning, som kommer attrahera kunder och leda till ökade affärsmöjligheter inom MVG”, säger Björn Lifvergren, VD för MVG.

Hans Johansson, VD för Rolls-Royce säger: ” Vi välkomnar MVG som ny granne vid vår anläggning i Kristinehamn. Vi ser fram emot vårt framtida samarbete med MVG som strategisk produktionspartner till Rolls-Royce”.

Övertagandet sker den 1 oktober 2016.