Stefan Swartlings efterträdare utsedd. Det är Peter Söderman som utsetts till ny vd för LKAB Wassara, helägt dotterbolaget till LKAB.

– Peter har en lång och gedigen erfarenhet från att leda framgångsrika team inom LKAB, jag ser fram emot att välkomna honom till verksamheten, säger Leif Boström, direktör för Division Specialprodukter inom LKAB där LKAB Wassara ingår.

Peter Söderman har varit anställd inom LKAB sedan 1991 i flera olika funktioner, bland annat inom Forskning & Utveckling och som ansvarig för anrikningsverken i Kiruna. Han har sedan 2007 varit vd för LKAB Berg & Betong som består av företagen LKAB Berg & Betong, LKAB Kimit samt LKAB Mekaniska.

Samtidigt som Peter tillträder den 1:a september kommer nuvarande vd Stefan Swartling att övergå till en affärsutvecklingsroll.

– Sammantaget stärker detta Wassara och vår satsning på utvecklingen av nästa generations borrsystem för LKAB samt för att öka externförsäljningen till bygg- och anläggningsprojekt runt om i världen, säger Leif Boström.

LKAB Wassara utvecklar, tillverkar och marknadsför borrsystem som är baserade på företagets unika produkter och kompetens inom vattendriven borrning globalt till marknadssegmenten; bygg och anläggning, gruva, mineral prospektering, dammar och geoenergi.