Stjernberg Automation AB har blivit godkända som leverantör till Volvo Cars, och har nu fått en order från företaget på märkning av motorblock. Ordern innefattar byte av laserkällor samt uppgradering och ombyggnation av befintlig cell.

-Vi ska hjälpa Volvo Cars att effektivisera produktionen och möjliggöra produktionsökningar. Det gäller att förbättra en befintlig robotcell in-line genom byta ut befintliga laserkällor, uppgradera funktionalitet och se över hårdvaran. Stjernberg Automation är precis rätt företag med all erfarenhet och kompetens man kan önska av en leverantör när det gäller komplexa, stora och tidskritiska arbeten, berättar Magnus Stjernberg, VD på Stjernberg Automation.

Alla Volvo Cars leverantörer måste leva upp till vissa standarder för att kvalificera sig som leverantörer.

-Att Stjernberg Automation blivit godkända som leverantör visar på en stor efterfrågan på vår kombinerade spetskompetens inom laser och automation, och att vår kompetens väger tyngre än vårt företags storlek, berättar Magnus Stjernberg vidare.

Leveransen sker under sommaruppehållet.