Nu är det klart! Vinnarna i Yrkes-SM inom CNC-fräsning och svarvning är Felix Persson i grenen CNC-fräsning och Nam Pham i svarvning. Båda vinnarna går sista året på Industritekniska programmet på Vilhelm Mobergsgymnasiet i småländska Emmaboda.

Under torsdagen avgjordes Yrkes-SM inom CNC-fräsning och svarvning på Elmia Verktygsmaskiner. Deltagarna har sedan mässans öppning tävlat i olika moment för att visa sin skicklighet inom respektive område. Varje delmoment poängsattes av fem tävlingsledare.

–     Det var en hård kamp in till det sista bland årets skickliga finalister, säger Oskar Jonsson, tävlingsledare och yrkeslärare på Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda.

I SM-finalen vann till slut i hård kamp Felix Persson, i grenen CNC-fräsning, och Nam Pham, i CNC-svarvning. Det blir alltså de två som kommer att tävla i WorldSkills 2017 i Abu Dhabi. Under fredagen pågår prisutdelning i Malmö, där de övriga tävlingsgrenarna inom Yrkes-SM har avgjorts under veckan.