FOERSTER lanserar nya MAGNETOSCOP för provning, övervakning och kontroll av metaller, stål och känslig elektronik inom en mängd olika industri tillämpningar.
Nya MAGNETOSCOP 1.070 kombinerar – precisionsmätning av svaga magnetfält och relativ permeabilitet – med toppmodern teknik för sensorstyrning och databehandling.Ett brett utbud av olika sonder/prober kompletteras med den modulära och mycket användarvänliga programvaran MAGDATA gällande import/export och vidare bearbetning av data, konfiguration av s.k. “Measurement Routins” som är en helt ny funktion, samt även förbättrad dataanalys och rapportering.
Proberna för bestämning av den relativa magnetiska permeabiliteten μr sker i enlighet med standarder IEC 60404-15 och ASTM A342M.
Instrument och prober tillverkas av FOERSTER i Tyskland. KmK Instrument representerar FOERSTER på den svenska marknaden sedan 1994 och erbjuder försäljning av instrument med lokal service och support.