Avancerade verktyg med betoning på intelligent bearbetning kommer att visas i ISCARS monter på Elmia Verktygsmaskiner den 10–13 maj.

I dagens ekonomi med snäva resurser, flexiblare verksamhet och utmanande krav, behöver tillverkarna alltmer stöd från sina leverantörer. Med de nya innovativa produkterna, som ingår i kampanjen IQ STARTUP, kan våra kunder öka lönsamheten med hjälp av våra senaste verktyg.

Intelligent bearbetning utifrån ISCARS perspektiv innebär, Minskat maskinstillestånd, Minimerad ställtid, Lägre effektåtgång, Lägre verktygskostnad, Ökad produktivitet, Optimerad verktygslivslängd samt Bästa verktygshantering.

Här är intelligenta produkter som kommer visas på mässan:

DOVE IQ TURN: En innovativ laxstjärtinspänning ger en mycket säkert och stabil inspänning, som garanterar skärets position även vid höga matningar.

DOVE IQ GRIP: Denna verktygsserie har en unik låsmekanism, vilket ger ett fritt spånflöde även vid djup spårstickning.

PENTA IQ GRIP: Verktyget har en innovativ konstruktion med 5 skäreggar, och är avsedd för spår och avstickning upp till diameter 40 mm.

HELI IQ MILL 390: Frässkär med tre spiralskurna skäreggar vilket resulterar i lägre skärkrafter och mindre effektförbrukning samt ett lägre pris per skäregg.

DOVE IQ MILL: Frässkär med unik konstruktion med 8 skäreggar, för ett stort område av 45 o planfräsning i olika material.

FLASHTURN: Ett brett sortiment små ISO-svarvskär som ger lönsamhet genom lägre kostnad per skäregg. De finns med ett stort urval av geometrier, hörnradier och spånformare, och kan fås i de senaste hårdmetallsorterna.

DECA IQ THREAD: Detta unika skär som har 10 effektiva skäreggar för gängning. Den nya designen ger det mest ekonomiska priset per skäregg jämfört marknaden i övrigt.

DO-GRIP JET LINE: Kylning genom skärbäraren, ger en mycket god spånavgång, vilket förlänger verktygets livslängd.

CHAM IQ DRILL 700: Verktyget har en unik design, som utnyttjar hårdmetallens flexibilitet för självlåsning, inga inspänningsskruvar.. Mycket exakt rundgång, beroende på en avancerad självcentrerande geometri.

SUMOCHAM IQ: SUMOCHAM borrskär med konkava skäreggar, som ger borren en självcentreringsförmåga. Ingen förborrning behövs.

SUMO UNICHAM: Ett sortiment borrar utan fläns, för justerbara borrdjup och fasning i samma operation tillsammans med CHAMRING.

SUMOGUN: Borr SUMOCHAM-inspänning för långhålsborrning inom diameterområdet 12 till 25,9 mm (total längd upp till 800 mm). SUMOGUN-borrhuvudet kan bytas på plats i maskinen – borren behöver inte tas bort för att växla vändskären.

ONETAP: En ny gängtapp med optimerad skärgeometri för universell användning i alla typer av material.

TANG-GRIP IQ: Enkelsidiga avstickningsskär som har en unik tangentiell inspänning. Slät spånsida som garanterar fritt spånflöde.

SWISSCUT INNOVAL: Ett förbättrat SWISSCUT-sortiment med ett innovativt ovalt hål. Den nya designen av infästningen har en skruv som kan nås från båda sidor av verktyget. Skruven behöver inte tas bort från skärbäraren för att indexera skäret.

MILLSHRED P290: Den idealiska lösningen igelfräsoperationer. Den vågformade skäreggen minskar risken för vibrationer och ger optimal bearbetning i en stor mängd olika material.

HELIDO 690 LINE: Ny produktgrupp för 90 ° fräsning. H690 är ett trekantigt vändskär med sex spiralskurna skäreggar.

SPINJET: Kylvätskedrivna HSM-spindlar för 20-, 30- och 40 000 rpm för verktyg med liten diameter. Maskinspindeln roterar inte, rotationen i SpinJet kommer av kylmedlets flöde