Trots att Water Jet Sweden tillverkar sina vattenskärningsmaskiner i Sverige och är marknadsledande i Skandinavien är det är flera år sedan företaget ställde ut maskiner på en mässa i Sverige. Därför blir årets Elmia-mässa extra speciell då Water Jet Sweden kommer demonstrera vattenskärning med två av företagets senaste och mest populära maskinmodeller.

Water Jet Sweden är i full gång med planeringen av mässan Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping som går av stapeln den 10-13 maj. För först gången på flera år avser företaget att ställa ut maskiner och demonstrera vattenskärning på plats. Maskinerna som ställs ut är en noga utvald kombination av nyheter och populära produkter, en Premium-maskin med dubbla skärhuvuden för 2D och 3D-skäning och en T-model maskin, en helt ny instegsmodell som breddar företagets redan omfattande produktportfölj.

Vattenskärning är den verktygsmaskinsprocess som vuxit snabbast de senaste decennierna, tack vare sin mångsidighet, noggrannhet och precision. Under mässans tre dagar kommer Water Jet Sweden genomföra dagliga demonstrationer av båda maskinmodellerna och visa på maskinernas funktion och prestanda.

– Det är läge att visa upp oss på nytt här på hemmamarknaden, säger Klas Wallström, Marknadschef på Water Jet Sweden. Vattenskärningstekniken har utvecklats och det finns företag som ännu inte upptäckt vattenskärningens möjligheter.

Premium-modellen som ställs ut är ett otroligt mångsidigt skärverktyg, och kommer, förutom 2D-skärning, vara förberett med den senaste tekniken för bearbetning i 3D, Beveljet 60. Det är en verktygskombination som de senaste åren varit en av de mest efterfrågande världen över. De dubbla skärverktygen ger effektivitet och 3D ger flexibilitet.

T-modellen är en helt ny produkt i maskinportföljen som lanserades i december 2015. Den har liksom tidigare modeller utvecklats och tillverkas i fabriken i Ronneby. Den säljs som en instegsmodell för kunder med mer grundläggande behov av vattenskärning och i komplett grundutförande kan ett startpaket köpas för under en miljon kronor.

Med kärnvärden såsom kvalitet, hållbarhet och kundfokus erbjuder Water Jet Sweden vattenskärningsmaskiner för de mest krävande kunderna världen över.

– Vi ser fram emot att träffa våra Skandinaviska kunder på mässan och stärka reda goda relationer, men självklart vill vi också nå ut till nya kunder. Med hjälp av demovisningar av maskinerna på plats, hoppas vi kunna förmedla möjligheterna vi kan erbjuda olika typer av industriverksamheter. Alla besökare är hjärtligt välkomna till vår monter 07:74 i Hall B och får gärna en demobit att ta med hem” avslutar Klas Wallström.