Lichron AB Norregårdsvägen 17, Skövde När: måndag – fredag 14-18 mars kl 9.00 – 15.00 (Hela vecka 11)

Utställningen ”Möjligheternas Värld” kommer nu till Skövde och lockar ca 1200 av skaraborgs elever i årskurs 8 till spännande dagar i teknikens värld. Syftet är att uppmuntra och väcka nyfikenhet hos eleverna för att de ska vilja satsa på en utbildning inom teknik och innovation, så att vi nu, och i framtiden, kan kompetensförsörja vår industri.

För tredje året i rad erbjuder företag och skolor som är anslutna till Teknikcollege Skaraborg, samt Högskolan i Skövde, Dalènium och Balthazar, Skaraborgs åttondeklasser, deras lärare och studievägledare att få uppleva spännande arbetsuppgifter inom teknik.

Ungdomarna får möjlighet att prova på olika aktiviteter där de får uppleva de olika faserna i en utvecklingsprocess, från idé till en färdig produkt och produktion. Stationerna som eleverna interaktivt får vara med om är:

1. Högskolan i Skövde som är långt framme i utveckling av spel, visar spelutveckling i datormiljö eller i App form.

2. Science center ”Baltazar” intresseväckare inom tekniska lösningar.

3. Svets, hur fungerar svetsning, svetssimulator.

4. CAD-konstruktion i datormiljö och 3D-print teknik, demokörning av detaljer i tre styck 3D-printmaskiner.

5. Design (Ny för i år) industriell design i datormiljö.

6. Bilfabriken – automation och robot. Volvo/Chalmers ställer ut en helautomatiserad bilfabrik i miniformat.

7. CNC – Verklig demokörning i datorstyrd svarv samt CNC-fleroperationsmaskin.

Samverkanspartner:

Skaraborgskommunalförbund, Swedbank Alfa Stiftelsen, Skandia Elevator, Cejn, Elos, Volvo Cars, Volvo GTO, Balthazar, Högskolan i Skövde, Dalenium, Olssons åkerier, IFMetall, Kinnarps, Rotage, Furhoffs, Volvo Penta, Vedum Kök, Swegon, Mogensen, LEAX Arkivator Sweden AB, TMF, Jernbro (tidigare Coor Service Management EM AB), Gyllensvaans Möbler, Borga Byggprofiler, Rekordverken, Tornum, Prido, Åkerstedts, Hjo-verktyg AB, UWelast, Mann teknik, Fonus Träindustri, Masma, Daloc AB, Svetsbolaget, Lichron AB