Tomas Mainert har utnämnts till VD för Walter Norden från 1 februari 2016 och efterträder därmed Anders Jinglöv som har antagit nya utmaningar utanför Walter. Tomas Mainert har lång erfarenhet från metallbearbetningsbranschen och har haft flera ledande positioner inom bland annat försäljning, produktledning och affärsutveckling.

Inom Walter ryms fem starka varumärken: Walter, Walter Titex, Walter Prototyp, Walter Valenite och Walter Multiply med en produktportfölj bestående av 49,000 standardverktyg för fräsning, borrning, svarvning och gängning. Walter är en komplett serviceleverantör för metallbearbetningsindustrin med omfattande expertis inom bil-, flyg- och tågindustrin, samt energisektorn och allmän maskinbearbetning.

Walter – med tillverkning och huvudkontor i Tyskland – har dotterbolag i 33 länder och ett stort antal distributörer och representanter över hela världen.

Walter Norden svarar för försäljning och support till de nordiska länderna samt Baltikum, med egen personal i Sverige, Danmark och Finland samt återförsäljare i de övriga länderna.

Tomas-Mainert