Nordens första 3DExpo-mässa ordnas på Energia Areena i Vanda Finland den 15–16 april 2016. På 3DExpo-mässan som ordnas nu för första gången möts proffs, tjänsteleverantörer och amatörer inom 3D-branschen. Besökarmålgrupperna är företag, studenter och amatörer som använder sig av 3D-utskrivning och 3D-teknologi. På mässan presenteras och visas den nyaste tekniken, framtidsutsikter, spetsföretag och innovationer inom branschen samt en utställning om 3D-utskrivning och -teknologi.

Huvudmålet är att:

    – Nå affärspartner och konsumenter inom branschen.

    – Synliggöra 3D-utskrivning och tillhörande teknik.

    – Sprida den kompetens som de bästa experterna inom 3D-utskrivningsbranschen har.

    – Skapa nya kontakter och dela med sig av nya idéer.

Det har förutspåtts att leveranserna av 3D-skrivare kommer att öka med 100 procent på årsnivå fram till 2018.