WasaDet är inte bara maskinleverantörer som utgör styrkan på mässgolvet på Elmia Verktygsmaskiner. Ett exempel är finansbolaget Wasa Kredit, som sätter stort värde i att finnas på plats, synas och hjälpa till.

– Det är ett jättespännande tillfälle för oss att träffa alla våra leverantörer och självklart också våra slutkunder som vi gör affärer med. De kommer som besökare, säger Karl Jansson, Maskinfinans Wasa Kredit.

Som finansiär av den typ av maskiner som ställs ut på Elmia Verktygsmaskiner, har Wasa Kredit god insyn i hur branschen mår. Och de ser en bättring.

– Det är som ett sår som har börjat läka. Efter några tuffa år börjar företagen våga investera igen, säger Olle Nordlander, Maskinfinans. Vi tittar på hur folk betalar och inom verkstad betalar man bra. Det visar att det finns en lönsamhet och en tro på framtiden.