Den nya 2D laserskärmaskinen från TRUMPF heter TruLaser 2030 fiber och kombinerar fördelarna av en kompakt enhet och effekter som en högre maskinserie.

Hög uteffekt från ett kompakt system. TruLaser Serie 2000 från TRUMPF erbjuder just detta. Intuitiva styrningar, minimala utrymmesbehov, snabb och enkel installation är dess utmärkande egenskaper. Dessutom skär denna maskin, som drivs av den TruDisk fastkroppslaser, mycket snabbt i tunnplåt. Maskinens förbättrade dynamik och rörelseenheten som portalenhet bidrar också till hög produktivitet. Många funktioner som ett-skärhuvud-strategi och dysväxlare som tillval finns för att reducera improduktiva perioder.

Hög produktivitet och reducerade improduktiva perioder

Standardutrustning för TruLaser 2030 fiber är TruDisk 3001 med tre kilowatt lasereffekt, fyra kilowatt med TruDisk 4001 finns som tillval. Maskinen erbjuder, därför, fördelarna med fastkropps-laserskärning. Dess styrka finns i plåttjocklekar upp till tolv millimeter, där det är mycket produktiv. Den ger också möjlighet att bearbeta tjockare material. Vid tre kilowatt effekt kan den skära stålplåt upp till 20, rostfritt stål upp till 16 och aluminium upp till tolv millimeter plåttjocklekar. Vid fyra kilowatt, höjs gränsen till 20 millimeter i rostfritt stål och kolstål samt 16 millimeter i aluminium. Icke-järnhaltiga metaller kan också skäras. Beroende på lasereffekt, kan systemet skära koppar och mässingsplåt på upp till sex eller åtta millimeter. Alla material och tjocklekar kan skäras med maskinens singel-skärhuvud, vilket sparar riggningstiden eftersom det eliminerar behovet av att byta ut linser eller skärhuvuden. Det inbyggda kollisionsskyddet i skärhuvudet och en automatisk dysväxlare med plats för åtta dysor reducerar den improduktiva tiden ännu mer.