ABL i Sävsjö – www.abl.se – stärker sin maskinpark med en kraftull Messer OmniMat skärmaskin från Intercut. Skärmaskinen är utrustad med en 400 Amp plasmaströmkälla av fabrikat HyperTherm. Nu kan ABL plasmaskära detaljer från 3-50 mm med mycket hög kvalité. Maskinen är dessutom bestyckad med ett fasaggregat – Skew Rotator – för effektiv fogberedning.

För tjockare plåtdetaljer finns Messer´s patenterade och omskrivna ALFA brännare med magnetisk höjdhållning. Tack vare den magnetiska höjdhållningen kan man kontrollera höjden även i vattenskärbord, en uppskattad funktion eftersom vattenborden ger bättre miljö i produktionslokalen; lägre ljud, ljus och stoff. Dessutom kyler vattnet plåtarna så de inte slår sig lika mycket som vi normala utsugsbord.

VD Ulf Liljewern ser positivt på framtiden: Den nya skärmaskinen är en viktig del i vår strävan att stärka konkurrenskraften, vi upplever att Messer har maskiner med hög kvalité och vi tycker också att det känns tryggt med Intercut´s välrenommerade serviceavdelning.

ABL omsätter 70 Mkr och har ca 40 medarbetare, ABL ingår i Parsgruppen – www.pars.se – en av Sveriges ledande tillverkare av produkter för entreprenadmaskiner.