awf_flapwheelAtt återställa estetiska ytor och streckmatteringar är en stor utmaning – PFERD presenterar med POLIFLAP® en enkel och mycket effektiv lösning

 

Rostfritt stål, särskilt kromnickelstål, är mycket uppskattat för sina speciella egenskaper. Tack vare kromhalten bildar detta rost- och syrabeständiga stål ett skyddande skikt av kromoxid, passivskikt, som ger hög korrosionsbeständighet. Dessutom är ytan lätt att designa med struktureringar som marmorering, mattering, satinering eller med riktade slipbilder.

 

Materialet används inom många olika branscher, t ex tanktillverkning, fordonstillverkning, inom närings- och livsmedelsindustri, apparat- och behållartillverkning, restaurangbranschen eller för tillverkning av fasader och räcken.

 

Även om ytan på rostfritt stål är mycket motståndskraftig, är den ändå känslig mot mekanisk inverkan. Repor eller svetsreparerade ställen syns extra tydligt i precisa optiska mönster. Därför innebär återställning av riktade slipbilder en särskild utmaning för både användare och verktyg.

 

PFERD har därför tagit fram en högeffektiv och lättanvänd lösning, POLIFLAP®-sliphjulet, som bearbetar plana, konvexa eller konkava plåtar, och som även återställer streckmatteringar och slipbilder.

 

POLIFLAP®-systemet består av en återanvändbar hållare (med skaft) där radiellt placerade slip- och gummilameller sätts in omväxlande. PFERD har en mängd olika kornstorlekar, från 60 till 320, som gör det möjligt att få olika optiska effekter. När sliplamellerna har nötts ned kan de bytas utan problem. Öppna hållaren åt ena sidan och ta ur lamellerna.Gummilamellerna förbättrar verktygets slipeffekt och flexibilitet. Även gummilamellerna kan bytas ut efter behov.

 

POLIFLAP®-sliphjulet används lämpligast på raka slipmaskiner eller med böjliga axlar. Då förs sliphjulet parallellt med arbetsstyckets streckriktning så att streckbilden återställs undan för undan.Ytor och profiler kan bearbetas enkelt och bekvämt. Lätta sekundärgrader eller anlöpningsfärger kan också bearbetas och tas bort.