3D-Center3D Center inleder försäljningsavtal med italienska CRP Technology för försäljning av SLS – materialet WINDFORM. Med detta avtal mellan 3D Center och CRP Technology utökas 3D Centers produktportfölj av material för additiv tillverkning. WINDFORM kännetecknas av mycket stark hållfasthet och utgör ett komplement till 3D Centers befintliga produktportfölj av material för Selective Laser Sintering, SLS.

 

3D Centers målsättning är att kunna erbjuda helhetslösningar inom additiv tillverkning med högkvalitativa produkter. Detta försäljningsavtal breddar produktportföljen för de kunder som söker starka och lätta material och bidrar därmed till att befästa företagets plats som en ledande aktör inom additiv tillverkning i Skandinavien och Baltikum.

 

”Vi ser en ökad efterfrågan av High performance material med extrema egenskaper, både för produktion och produktutveckling. WINDFORM motsvarar mycket högt ställda krav och vi är stolta över att kunna presentera detta på marknaden i Skandinavien och Baltikum. WINDFORM ligger helt i linje med våra krav på hög kvalitet och det är ett välkommet komplement till vår befintliga produktportfölj av material för SLS. CRP Technology är ett mycket professionellt företag med 20 års erfarenhet inom additiv tillverkning. Detta avtal är av stort värde för oss som försäljningsagent”, säger Casper Rosén, en av grundarna till 3D Center.

 

WINDFORM är ett förstärkt kompositmaterial för SLS-teknik och består av kol- eller glasfiberförstärkt polyamid. I sortimentet för WINDFORM finns olika material med möjlighet att välja rätt material för olika behov. WINDFORM omfattar material som är icke-ledande och som är godkända för hudkontakt (WINDFORM GT och LX 2.0), vattentäta material (WINDFORM SP och GT) med godkända outgassing tester. Windform används för en mängd applikationer såsom motorsport och aerospace, bilindustri och design samt medicinska och marina tillämpningar.

 

WINDFORM kan även CNC bearbetas för att uppnå hög noggrannhet och precision samt för att öka produktionen och spara tid.

 

WINDFORM har utvecklats av italienska CRP Technology sedan 1996 och har under dessa 20 år blivit en världsledande aktör inom additiv tillverkning.

 

För mer information kontakta: Casper Rosén 3D Center 070 – 579 77 12 casper.rosen@3dcenter.se www.3dcenter.se