Press-hardening-tool-with-hot-partsAP&T ger nu grönt ljus för användning av en svårbrännbar syntetisk hydraulolja utvecklad för heta miljöer, i AP&T:s presshärdningslinjer.

 

Den svårbrännbara oljan har tagits fram av Quaker och testats i AP&T:s presshärdningslinjer under en längre tid för att undersöka hur den påverkar hydraulkomponenter och packningar. Resultaten är väldigt positiva.

 

– Vi kan konstatera att den nya oljan fungerar minst lika bra som konventionell hydraulolja i våra linjer. Dessutom har den överlägsna egenskaper vad gäller brandsäkerhet och miljö. Därför är den ett alternativ vi rekommenderar våra kunder att använda, säger Patrik Haglund, produktchef pressar på AP&T.

 

Mer information om den svårbrännbara hydrauloljan finns på Quakers hemsida.

 

http://www.quakerchem.com/product/hydraulic-fluids