Festo_DSBGDen nya stora cylindern DSBG från Festo är ekonomisk, extremt robust och tekniskt optimerad, trots det väger den nya stora DSBG cylindern 20% mindre än sin föregångare och är dessutom ännu mera robust. Konstruktionen med dragstänger och moderna konstruktionsprinciper för cylindergavlarna har gjort den stora cylindern till den lättaste i sin klass – och till ett attraktivt pris.

Den nya stora DSBG-cylindern finns i fyra storlekar Ø160, 200, 250 och 320 mm. Tack vare X-slaglängder och ett omfattande modulärt system med många olika varianter som t ex ATEX och värmebeständighet upp till 150˚C, har DSBG ett mycket flexibelt användningsområde – och har utmäkt prestanda även under svåra driftsförhållanden. Den anpassningsbara och enkelt installerade cylindergivaren SMT-8M-A och den kraftfulla pneumatiska anslutningstekniken gör DSBG oslagbar i alla applikationer.

En mindre tydlig men viktig funktion är P-dämpningen. En elastisk ring absorberar helt slagenergin och minskar samtidigt buller och vibrationer. Vid högre energinivåer, ger P-dämpningen effektivt support till den pneumatiska PPV-dämpningen. Kolven kräver betydligt mindre kraftig inbromsning än sin föregångare. Trots detta är DSBG mycket exakt i sina ändlägen. Även vid 3 – 4 bar komprimeras gummikomponenten efter en kort tid, så att kolven kommer att ha metall-mot-metall-kontakt.