Torbjörn_och_SvenKarlskogaföretaget CNC Quality, specialiserat på skärande precisionsbearbetning, förvärvas av Sebbot Invest som sedan tidigare äger Bandstål och Macromould. Därmed fortsätter ägaren Torbjörn Nilsson mot målet att bygga en verkstadsgrupp med omsättning på 300 miljoner kronor.

 

Torbjörn Nilssons ägarbolag Sebbot Invest fortsätter sin tillväxt. 2013 köptes det då konkursmässiga Macromould som snabbt vändes till ett företag med över 20 procents lönsamhet. Nu har Sebbot Invest förvärvat 90 procent av Karlskoga CNC Quality AB.

 

CNC Quality grundades 1992 och är specialiserat på krävande precisionsfräsning i metall av detaljer med mycket hög förädlingsgrad. Företaget tillverkar både prototyper och serieproducerade komponenenter. Arbetet sker med avancerade bearbetningsmaskiner från några av de bästa tillverkarna i världen. Bland annat tillverkar CNC Quality komponenter till gruvindustri och glastillverkning och prototyper för personbilsmotorer. CNC Quality har även flera uppdrag för den svenska försvarsindustrin. Några av de största kunderna är Emhart Glass, Atlas Copco, Volvo PV och BAE Systems. Bolaget har också kvalificerad erfarenhet av att arbeta i magnesium, ett material som blir mer och mer efterfrågat på marknaden.

 

CNC Quality har haft en stadig lönsamhet och omsättningen 2014 var 44 miljoner med 3,5 miljoner i resultat efter finansnetto. Nu träder vd:n Sven Karlsson tillbaka av hälsoskäl och de fyra delägarna har valt att låta Torbjörn Nilsson, med sitt ägarbolag Sebbot Invest, köpa verksamheten.

 

– Det fanns flera spekulanter men vi ville att Torbjörn skulle ta över. Han är seriös och vill driva företaget framåt på ett sätt som vi gillar, säger Sven Karlsson.

 

Tre av de tidigare delägarna står kvar med ett sammanlagt ägarskap på sammanlagt tio procent. Torbjörn Nilsson ägarbolag Sebbot Invest förvärvar resten.

 

Förvärvet innebär en omsättningsökning med ungefär 50 procent för företagsgruppen där Bandstål och Macromould nu får sällskap av CNC Quality. Den samlade omsättningen blir cirka 120 miljoner kronor.

 

På samma sätt som Macromould är CNC Quality ett specialiserat verkstadsföretag med mycket hög kompetens i produktion och produktutveckling. Nu ser Torbjörn Nilsson stora möjligheter i att utveckla företaget genom ökad marknadsaktivitet och produktivitetsförbättringar.

 

– CNC Quality är ett produktionsorienterat bolag och de är enkelt bäst i Sverige på det de gör. Nu ska jag försöka utveckla deras sälj- och marknadsarbete. Det finns en stor tillväxtpotential inom befintlig produktionskapacitet, säger CNC Qualitys nye huvudägare och vd Torbjörn Nilsson.

 

Kontakt
Torbjörn Nilsson
torbjorn@bandstal.com
070-689 90 91

Sven Karlsson
sven@cncquality.se
0706-98 08 15

 

 

 

Om CNC Quality
Karlskoga CNC Quality AB bildades 1992 och har idag cirka 40
medarbetare. Verksamheten består av kvalificerad skärande bearbetning
till svenska och norska industrier.
www.cncquality.se

 

 

Om Sebbot Invest
Sebbot Invest AB är Torbjörn Nilssons ägarbolag med huvudägande i främst
stålservicecentret Bandstål, formtillverkaren Macromould och
precisionsfräsningsföretaget CNC Quality.
www.sebbotinvest.com