Coromill-QDDet nya CoroMill® QD-spårfräsningskonceptet från Sandvik Coromant har invändig skärvätsketillförsel och särskilda skärgeometrier för fräsning med hög bearbetningssäkerhetDen största utmaningen vid spårfräsning är ofta spånavgången. Spånproblem kan skada produktionens effektivitet, sänka komponenternas kvalitet eller orsaka skärbrott, framför allt vid bearbetning av smala och djupa spår. CoroMill QD är särskilt utvecklat för spårfräsning och kapning och åtgärdar spånproblem med hjälp av optimerade geometrier och den unika lösningen med invändig skärvätsketillförsel. Skärgeometrin ger spånorna en smalare form än spåret och sedan sköljs de bort av skärvätskan. I kombination med lång och förutsägbar livslängd gör detta CoroMill QD till en tillförlitlig lösning för säkra och problemfria tillverkningsprocesser.

Ett brett sortiment nya adaptrar kompletterar de nya fräsarna. Tack vare dessa adaptrar kan CoroMill QD-fräsarna användas oavsett val av maskin – små, medelstora eller stora fleroperationsmaskiner, eller flerfunktionsmaskiner. Silent Tools™-adaptrar finns för bearbetning med långa överhäng.

Den invändiga skärvätsketillförseln grundar sig på en lösning med fyra kanaler från adaptrarna till fräsen. Genom att implementera lösningen på de nya adaptrarna för CoroMill QD kan skärvätska ledas in i spåret.

Läs mer på www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/coromill_qd/pages/default.aspx.