Self-Centering-Drilling-HeadsISCAR breddar utbudet av SUMOCHAM borrspetsar genom tillägget av borrspetsen HCP. Denna borrspets har en innovativ geometri med konkava skäreggar, vilket väsentligt förbättrar den självcentrerande förmågan hos borren. Detta möjliggör borrning med borrar upp till 12xD utan förborrning, med bra lägesriktighet.

HCP finns i diameter 8 – 25.9 mm, i steg om 0.1 mm och kan monteras på standard SUMOCHAM borrkropp. Genom att ta bort behovet av förborrning, kortar den nya borrspetsen cykeltiden betydligt och sänker även verktygskostnaderna genom att man håller nere antalet verktyg som behövs.

Eftersom en borr kan ersätta två andra borrkroppar och därigenom reducera antalet artiklar i lager är ISCAR HCP (patentsökt) ett kostnadseffektivt alternativ för effektiv bearbetning i stål (ISO-P) och gjutjärn (ISO-K).

HCP borrspetsarna är tillverkade i sorten IC908 TiAlN PVD beläggning vilket ger dig följande egenskaper:

  • Stabilt och förutsägbart slitage
  • Effektivt med MQL kylning
  • Hög ytfinhet

Kontakta Iscar Sverige på tel 018-66 90 60 för mer information.