Lichron

 

Lichron i Skövde arrangerade Möjligheternas Värld tillsammans med Teknikföretagen och Teknik College i Skaraborgsregionen. Mässan är ett initiativ där näringsliv och skola möts för att stärka kompetensförsörjningen inom industri och teknik. Dagarna 18-27 mars 2015 genomfördes med mycket bra resultat.

 

Lichron,-teknikTotalt besökte 1500 elever i årskurs 8 Lichron under 8 dagar för att inspirera och väcka intresse för teknik och industri. Mässan slussar runt besökarna i olika stationer där teknik förklaras och experiment inspirerar besökarna. Det är andra året i rad som mässan arrangeras hos Lichron och från 800 elever förra året kom det i år 1500 elever i år.

 

Några av stationerna innehåller bla.

3D printers med konstruktion, skissteknik o cAD

Svetsning –vad är svetsning

Automation

CNC-Teknik

CAD-CAM

 

För mer information www.lichron.se